Хормон на растежа

Показване на всички 7 резултата

 • Bionitropin HGH 100 IU

  430.00 лв. 350.00 лв.

  Висококачествен хормон на растежа от реномираната фирма производител Bioniche pharma. Хормона на растежа е един от най – ефективните препарати за горене на мазнини, прираст на чиста мускулна маса, има редица козметични ефекти и спомага за бързото възстановяване на организма. Подходящ за употреба както в комбинация със стероиди, пептиди, инсулин и Т3. Подходящ за употреба както в цикли за релеф, така и в цикли за маса.

  Опаковка: 10 шишета по 10 IU

 • Evogen HGH 100 IU, Alley, Хормон на растежа

  450.00 лв. 350.00 лв.

  Висококачествен хормон на растежа от реномираната фирма производител Alley. Хормона на растежа е един от най – ефективните препарати за горене на мазнини, прираст на чиста мускулна маса, има редица козметични ефекти и спомага за бързото възстановяване на организма. Подходящ за употреба в комбинация със стероиди, пептиди, инсулин и Т3. Подходящ за употреба както в цикли за релеф, така и в цикли за маса.

  Опаковка: 10 шишета по 10 IU
  Дозировка: 2-4 IU/ден

 • genotropin

  Genotropin (Хормон на растежа) 36IU 12 мг

  360.00 лв. 300.00 лв.

  Genotropin на Pfizer. Може би най-употребяваният хормон в света. Добро действие но с повече водна задръжка обикновено от конкурентните му Humatrope и Saizen.При употребата му може да очаквате повишено изгаряне на мазнини,увеличаване на чистата мускулна маса според някой чрез  хиперплазия и добър антикатаболен ефект по време на диета.

 • humatrope хормон на растежа

  Humatrope (Хормон на растежа) 36 IU 12 мг

  330.00 лв.

  Хормон на растежа Humatrope или Хуматроп (Соматропин) .При употребата му може да очаквате повишено изгаряне на мазнини,увеличаване на чистата мускулна маса според някой чрез  хиперплазия и добър антикатаболен ефект по време на диета.

 • Jintropin джинтропин

  Jintropin (Хормон на растежа) 5 ампули по 10IU

  380.00 лв.

  Jintropin от китайската фирма GeneScience Pharmaceuticals Co., Ltd. (GenSci) и официалният им дистрибутор в Русия и CIS Europharm (UK) Co. Добро действие. При употребата му може да очаквате повишено изгаряне на мазнини,увеличаване на чистата мускулна маса според някой чрез хиперплазия и добър антикатаболен ефект по време на диета.

 • Oxytropin HGH 50 IU, SIVIA, Хормон на растежа

  400.00 лв. 280.00 лв.

  Висококачествен хормон на растежа от реномираната фирма производител Sivia. Хормона на растежа е един от най – ефективните препарати за горене на мазнини, прираст на чиста мускулна маса, има редица козметични ефекти и спомага за бързото възстановяване на организма. Подходящ за употреба в комбинация със стероиди, пептиди, инсулин и Т3. Подходящ за употреба както в цикли за релеф, така и в цикли за маса.

  Опаковка: шише 50 IU
  Дозировка: 2-4 IU/ден

 • saizen-somatropin-click-easy-8mg-24-iu хормон на растежа

  Saizen (Хормон на растежа) 24 IU 8 мг

  250.00 лв. 210.00 лв.

  Saizen принадлежащ на Merck Serono (Италия) е един от първите създадени синтетични хормони в света. Вече над 30 години Сайзен се продава успешно навсякъде по света където е достъпен. Работи отлично и не е толкова воднозадържащ като Генотропин. При употребата му може да очаквате повишено изгаряне на мазнини, увеличаване на чистата мускулна маса, според някои чрез хиперплазия и добър антикатаболен ефект по време на диета.

Хормонът на растежа (HGH) е не само един от най-полезните хормони, които тялото ни произвежда, но и един от най-търсените в екзогенна форма. В екзогенна форма, GH е идентичен с естествено произвеждания хормон и представлява не само един от най-полезните екзогенни хормони, но един от най-добре понасяните при мъжете и жените.

Доста често медиите или в ежедневните разговори във фитнес средите човешкия растежен хормон се споменава като анаболен стероид. HGH обаче няма нищо общо с анаболните стероиди. Да, той наистина има силни анаболни свойства, но това че има анаболни свойства в никакъв случай не го прави анаболен стероид. Храната също е силно анаболна, но никой няма да нарече пилешкото или говеждото месо анаболни стероиди.

Човешкия растежен хормон за първи път се използва успешно през 1958 г. По това време GH представлява екстракт от хипофизата; той е директно извлечен от хипофизата на човешки трупове. През 1985 г.се забранява използването му. Причината е, че въпреки че със сигурност действа добре на редица заболявания, HGH извлечен от хиповизата може да причини и дегенеративно мозъчно разстройство, което е фатално.

Много скоро след като този вид извлечен от хиповизата HGH е забранен, се поява синтетична версия, известна като соматропин. Соматропин се произвежда по метод, познат като „рекомбинантна ДНК технология“: от организъм, получил ген (ДНК), който го прави способен да произведе хормона на растежа.

Функции и особености на хормона на растежа:

Хормонът на растежа е един от най-важните хормони в човешкото тяло, тъй като засяга костите, скелетните мускули и вътрешните органи, както и играе роля в много други области в тялото.

Хормонът на растежа също така подпомага метаболизма на въглехидратите, мазнините и минералите. Чрез неговия директен начин на действие той може също така да стимулира образуването на съединителната тъкан. Отвъд съединителната тъкан, се установява, че HGH значително увеличава размера и броя на клетките в скелетните мускули. Хормонът допълнително ще подпомогне хидролизата на триглицеридите, което на свой ред ще спомогне за намаляване на мастната тъкан или телесните мазнини. Доказано е, че HGH значително намалява нивата на общия холестерол. Това, измежду много други неща, може да бъде много полезно за ползващите стероиди, тъй като много стероиди са склонни да вдигат холестерола.

Хормонът на растежа изпраща сигнал към клетките в мускулната, костната и мастната тъкан, и така стимулира анаболизма (покачване на мускулна маса) и липолизата (загуба на мазнини). Той също така увеличава глюконеогенезата и стимулира инсулиновата резистентност. В крайна сметка, всички тези признаци ни дават понижена чувствителност към инсулин, повишени нива на глюкоза и повишаване на скоростта на липолизата.

На структурна основа е важно да обърнете внимание на точния състав, ако искате да купите хормон на растежа. Това е важно, тъй като има много варианти на HGH или фрагментни хормони, но те не са соматропин. Истинският човешки растежен хормон се състои от 191 последователни аминокиселини, които го правят идентичен с естествено произведен HGH.

Резултати от хормона на растежа:

В спортните среди, употребата на HGH нараства лавинообразно през годините, най-вече заради разнообразните положителни резултати от хормона на растежа при атлети от различни спортове – културизъм и фитнес, MMA, трибой, щанги и др. На първо място, HGH стимулира растежа на всички тъкани в тялото – процес, който се дължи предимно на увеличаването в броя на клетките, а не на техния размер. Друго доказано свойство на растежния хормон е, че той подобрява както транспортирането на аминокиселините в тялото, така и темповете на протеиновия синтез. Понякога терапиите с хормон на растежа се използват и като ефективно средство за редуциране на телесното тегло, тъй като хормона на растежа ускорява триглицеридната хидролиза в адипозната (мастна тъкан), предизвиквайки по този начин видимо сваляне на килограми.

Растежният хормон също така повишава нивата на глюкоза в черния дроб и индуцира инсулиновата резистентност чрез блокиране на активността на този хормон (инсулин) в желаните клетки. Важна последица от допълнителния прием на хормон на растежа е и заздравяването на съединителната тъкан, хрущялите и сухожилията, защото това намалява уязвимостта към травми при тренировка, като например при вдигането на големи тежести.

Циклите с хормон на растежа трябва да имат доста дълга продължителност във времето, като например 5-6 месеца, до година, което се явява сериозен проблем тъй като рекомбинирания растежен хормон не е никак евтин медикамент. За постигането на още по-мощен ефект, много бодибилдъри комбинират приема му с други препарати. Едно такова доста популярно съчетание е това между растежен хормон, тироидни хормони, анаболни стероиди и инсулин, тъй като засега то се оказва най-синергичната и действаща комбинация.

Но дори когато се използва самостоятелно, човешкият хормон на растежа ще стимулира възстановяването далеч повече от повечето екзогенни хормони, както и ще има подчертан положителен ефект върху метаболизма. Тъй като се използва като добавка в различни лечения, HGH носи огромни лечебни свойства, които могат да бъдат от полза за почти всички части на човешкото тяло.

След като се синтезира, GH остава активен в кръвоносния поток само за няколко минути, но това време е достатъчно черният дроб да го превърне в растежни фактори, най-основният от които е инсулиноподобният фактор на растежа -1 или IGF-1 с мощни анаболни свойства. IGF-1 е силно анаболен, носи огромни свойства за възстановяване и засяга почти всяка клетка в човешкото тяло.

Използването на HGH ще доведе до увеличаване на IGF-1. Важно е обаче да се има предвид, че IGF-1 може да носи някои антагонистични ефекти върху HGH, поради което употребата на пептидът IGF-1 не се препоръчва по време на употребата на HGH.

Човешкият растежен хормон се е смятал за извор на младостта през последните години и докато разглеждаме ефектите от HGH, не е трудно да се разбере защо. Ще предотврати ли стареенето? Абсолютно не, но HGH несъмнено може да направи процеса на стареене много по-контролируем.

За да обобщим, резултатите от хормона на растежа са следните:

 • Нисък процент телесни мазнини
 • Подобрено способност за поддържане на правилното ниво на телесните мазнини
 • По-стегната физика
 • По-бърз метаболизъм
 • Красива кожа
 • Здрав сън
 • Енергия
 • Бързо възстановяване

Странични ефекти от хормона на растежа:

Хормонът на растежа е един от най-безопасните хормони, които всеки човек може да прилага на тялото си. Той не е чуждо вещество, той е хормон, на който тялото ви е добре свикнало и, което е по-важно, от който се нуждае. Въпреки че като цяло е изключително безопасен, има възможни странични ефекти при употребата на хормона на растежа. Най-честите нежелани реакции  включват задържане на вода, особено около глезените и китките, болки в ставите и главоболие. Те обикновено се прояват в началото на употребата и бързо отшумяват.

Хипотиреоидизъм, недостиг на тиреоидни хормони, също е възможен проблем при употребата на хормон на растежа. Този проблем лесно се коригира като се домави Тиромел (Т3).

Дозировка на хормон на растежа:

Хормонът на растежа е инжекционен хормон, който може да се прилага подкожно или интрамускулно. Когато се инжектира подкожно, носи бионаличност от приблизително седемдесет и пет процента. Когато се инжектира интрамускулно, HGH носи бионаличност приблизително шестдесет и три процента. Начинът на приложение също ще повлияе на полуживота на соматропина. Когато се инжектира подкожно, той ще има полуживот от приблизително 3,8 часа. Когато се инжектира интрамускулно, той ще има полуживот приблизително 4,9 часа. Въпреки, че това е доста кратък полуживот, независимо от начина на приложение, не забравяйте, че общите ефекти далеч надхвърлят тези стойности поради ясно изразеното и значително увеличение на производството на IGF-1, което продължава доста повече от  24 часа.

За мъже доза 2-4iu на ден е най-често срещана и изключително ефективна. Когато хормонът на растежа е съчетан с анаболни стероиди, поради синергията, създадена между HGH и анаболните стероиди, ще забележите, че действието на стероидите е значително подобрено. Често се комбинира с тестостерон. Може да се стигне до 6-8 iu на ден за кратко време.

За жени са подходящи дози от 1-2iu на ден. Възможни са и по-високи дози от по 3-4iu на ден.

Независимо от общото дозиране, хормонът на растежа не е нещо, което води до бързи резултати. Хормонът ще бъде относително безполезен, ако се използва само за кратък период от време. За да се насърчи загубата на мазнини и да се подобри възстановяването, трябват минимум 8-12 седмици,. За качване,  трябва да се да планира продължителна терапия с HGH за минимум шест месеца при подходяща диета.